Section 1

ons huis

ons huis

Welkom op onze website!
We zijn met deze website gestart zodat al onze vrienden en familie ons renovatieavontuur kunnen volgen. We gaan dan ook onze uiterste best doen om deze blog zoveel mogelijk up te daten zodat jullie steeds van alles op de hoogte. Spannende tijden komen ons tegemoet. Ik kan niet wachten om er in te vliegen! Hopelijk blijft mijn enthousiasme even groot de komende maanden :-)

Veel leesplezier!
Dit weekend hebben we de eerste voorzieningen getroffen voor het plaatsen van de sanitaire leidingen en de collectoren. Uitslijpen is ondertussen ook zo goed als afgerond.

De eerste buizen voor warm en koud water liggen in onze toekomstige badkamer...

Ondertussen liggen reeds een groot gedeelte van leidingen, zowel sanitaire als verwarmingsleidingen. Het aansluiten van de leidingen op de collektoren is voorzien voor januari.

Kerstverlof is bijna afgelopen, en eindelijk wat tijd gevonden om ons werk van de afgelopen week eens online te zetten. Plaatsen stalen gasleiding, inpleisteren sanitair en afvoerbuizen.

Plaatsing WC-framesDe afvoerbuizen van onze badkamer zijn gelegd en het wc inbouwframe van het gelijkvloers is ingewerkt.

4 daagjes verlof vorige week, dus de hoogste tijd om de nodige aansluitingen te leggen naar onze gasketel. Ook de collectoren voor de vloerverwarming zijn aangesloten. Nog een paar leidingen en alles ligt klaar om te chappen...

Na de uitvullingslaag op het gelijkvloers, hebben we dit weekend al een groot deel van de isolatie en de matten voor de vloerverwarming gelegd. Nog een eventjes en de ketel kan worden opgestart.

De isolatie en de matten voor de vloerverwarming zijn gelegd, ook de eerste kring van de vloerverwarming in de bureau ligt er...

Vervolg vloerverwaringsbuizen.. Ondertussen zijn reeds 5 van de 6 kringen gelegd, enkel de keuken en dan zijn we ook hiermee rond.

Vloerverwarming en isolatie liggen er, de collectoren van de vloerverwarming zijn aangeloten. Voor het gelijkvloers is het nu nog even wachten vooraleer we weten wanneer de polybeton zal worden gegoten. Boven zijn ook de eerste chauffages reeds opgehangen en is de ketel verbonden met de dakdoorvoer.

Dak- en schrijnwerk...We hebben maandag de meetstaten ontvangen van onze architect voor de daktimmer- en de dakwerken. We zullen in de komende dagen de meetstaat afgeven aan enkele aannemers.

De meeste offerte's (dak en daktimmer) zijn binnen zodat we deze week terug contact kunnen opnemen met de dakwerkers om onze keuze kenbaar te maken en de administratieve en financiƫle zaken te regelen.

(1) Voor het buitenschrijnwerk hebben we geopteerd voor geanodiseerd aluminium, hiervoor hebben de offerte gekozen van ramenendeurencenter.be. Later meer..
(2) De aannemer van de daktimmer werken is nu ook bekend: Van Bogaert Gebr. BVBA uit Kalken.

Deze week werd de offerte van de dakwerken goedgekeurd, de aannemer hiervoor is Dakwerken Kurt Buyle uit Bottelare. Als dakbedekking hebben we gekozen voor de zwarte Koramic Migeon Actua.

Momenteel twijfelen we nog tussen twee producenten van aluminium, Reynaers & RC systems. Deze week worden de aangepaste offertes verwacht en vergeleken.

De aluminiumprofielen die we hebben gekozen, zijn deze van Reynaers type CS68, voor ramen en deuren, en TLS110 voor de schuiframen, alles in geanodiseerd aluminium.
Gisteren werd het dakgebindte voor de tipgevels geplaatst, in de loop van volgende week zal de dakschrijnwerker de houten constructie afwerken.

Gisteren werd verder gewerkt aan de houten structuur van het hellend dak. Komende woensdag zal dit vermoedelijk klaar zijn!

Vorige woensdag is gestart met de dakwerken op het platte dakgedeelte, dezelfde dag is de schrijnwerker nog de laatste zaken komen afwerken.

Dak begint stillaan vorm te krijgen, het onderdak is geplaatst en het platte dak is geisoleerd. Planning deze week is dat de Velux'en en de dakgoten worden afgewerkt.

Velux'en geplaatst en dakpannen klaargezet...

Achterzijde hellend dak dichtgelegd en aluminium dakrandprofielen. De dakwerken lopen stillaan naar hun einde, vandaag wordt vermoedelijk de voorzijde van het hellend dak aangepakt.

Dakwerken zijn helemaal klaar, zaterdagochtend werden nog de laatste werkjes uitgevoerd! Resultaat hieronder...

Gisteren hebben we op de werf al de ramen deuren nog eens besproken met de schrijnwerker, deze week zullen we te horen krijgen wanneer de ramen kunnen worden geplaatst. Hopelijk nog voor het einde van het jaar, maar dit wordt waarschijnlijk iets te nipt.

Vrijdag zullen de ramen van het eerste verdiep worden geplaatst, volgende week zal het gelijkvloers worden aangepakt zodat we tegen eind deze maand volledig winddicht zitten en de plakker kan starten met de werken.

Door het stormweer van de afgelopen week is niet het eerste verdiep afgewerkt, maar zijn bijna alle aluminium profielen geplaatst. Het glas zal waarschijnlijk nog deze week worden geplaatst.

Het glas en alle raamprofielen zijn geplaatst. Nu is het alleen nog wachten op de voordeurplaat, een uitwerking in aluminium en de poort.
Voor een volledige fotoreeks bij daglicht is nog even wachten, maar toch al een voorsmaakje...

De afgesloten voorgevel, weliswaar met tijdelijke voordeur en garagepoort. Momenteel is nog even wachten op de definitieve poort, eens die klaar is kan het buitensnchrijwerk afgerond worden.

Afwerking zijgevel buur op eerste verdiep met Rockpanel platen. Let ook op de schouw !

Afvoer van de dampkap door plat dak gestoken, hiermee is alles van de dakwerken afgerond.

Garagepoort geplaatst, nu blijven enkel nog de afwerkingen van het buitenschrijnwerk over...

Inkomuitwerking en voordeurpaneel geplaatst. Er zit wel een klein foutje in de anodisatie van het voordeurpaneel, hierdoor zal er zo snel mogelijk een nieuwe plaat worden geplaatst.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one